Opis
Olejek cynamonowy z kory – intensywny aromat i wszechstronne właściwości
Olejek cynamonowy pozyskiwany z kory cynamonowca cejlońskiego (Sri Lanka) charakteryzuje się intensywnym, korzennym i lekko słodkim zapachem. Jest cenionym składnikiem kosmetyków, olejków do masażu oraz aromaterapii.
Właściwości olejku cynamonowego
Antyseptyczne – wspiera pielęgnację skóry, działa przeciwbakteryjnie i przeciwgrzybiczo.
Rozgrzewające – pobudza krążenie, przynosi ulgę przy uczuciu zimnych rąk i stóp.
Przeciwzapalne i ściągające – pomocny w terapii skóry problematycznej, np. trądzikowej.
Pobudzające i energetyzujące – wpływa na poprawę samopoczucia i dodaje energii.
Zastosowanie olejku cynamonowego
Do masażu – kilka kropel dodanych do oleju bazowego działa rozgrzewająco i odprężająco.
Do kąpieli – dodanie olejku do wody wspomaga walkę z napięciem mięśniowym i bólami reumatycznymi.
Do kosmetyków – wzbogaca kremy, balsamy i preparaty antycellulitowe o właściwości antyseptyczne i pobudzające mikrokrążenie.
Do aromaterapii – stosowany w kominkach aromaterapeutycznych i nawilżaczach powietrza wprowadza ciepłą, relaksującą atmosferę.
Do higieny jamy ustnej – dodatek do pasty do zębów wspomaga działanie antybakteryjne i odświeżające.
Olejek cynamonowy to naturalny sposób na pielęgnację, relaks i poprawę samopoczucia. Jego intensywny aromat i bogate właściwości sprawiają, że warto mieć go zawsze pod ręką!
Stosowanie:
Polecany jako dodatek do olejków i balsamów do pielęgnacji i masaży ciała oraz w celach aromatyzacji. Dodać do 80 ml oleju lub balsamu 1 kroplę olejku i nałożyć na skórę.
Dokładny skład produktu znajduje się na opakowaniu lub produkcie. Skład produktu:
Cinnamomum Zeylanicum, Bark Oil*, Benzaldehyde*, Benzyl Benzoate*, Beta-Caryophyllene*, Cinnamal*, Eugenol*, Eugenyl Acetate*, Isoeugenol*, Limonene*, Linalool*, Pinene*, Terpineol*
*naturalny składnik olejku eterycznego







